8 Aralık 2011 Perşembe

FETİH 1453

 Yazının güncelini görmek için ev dekorasyonu sitemize geçiş yapabilirsiniz.      

Beklenen film Fetih 1453 ilk fragmanı ile gün yüzüne çıktı. Türkiye halkının yok mu şu şanlı tarihimizi anlatacak bir film diye haykıra durduğu zamanlardan gelmekteyiz.
       Tarihimiz öyle değerli öyle anlamlıydı ki onu anlatmaya ne filmler yeter di ne de yazmaya kitaplar. Kazandığımız destansı savaşlar, Mlazagird'ten İstanbul'un fethine , Çanakkale den Kurtuluş Savaşına unutulmaz nüktelerle dolu. 1453 te Ulubatlı Hasan hertarafı kanlar içinde vücuduna saplanmış oklarla bayrağı surlara dikerken şehadet şerbetini içmiş, Efendimiz Muhammed (s.a.s)'in hadisine mashar olan; koca Sultan 2.Mehmet Fatih bembeyaz atıyla girmişti İstanbul'un kapısından...
       Böyle cengaver yiğitlerin evlatları olarak boynumuzun borcudur onların tarihini yazmak ve anlatmak, işte o gün bu günmüş demek. Çekimleri 3 sene sürmüş ve Türkiye Cumhuriyetinin en pahalı filmi olarak tarihe geçmiştir. Umarız o fetih anını bize yaşatır ve büyük başyapıt olarak yerini alır. Başarıyı yakalarsa ki yakalayacak gibi görünüyor Çanakkale Zaferi'nin de filmini bekliyor olacağız...Fragman için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...