10 Aralık 2011 Cumartesi

EVİNİZE UYGUN MOBİLYA, EVİNİZ İÇİN DEKORASYON



 Yazının güncelini görmek için ev dekorasyonu sitemize geçiş yapabilirsiniz.            

2012 Mobilya sezonuna girdiğimiz şu günlerde yeni ürünlerin farklı kılan en büyük özelliği canlı renkler. Bugün klasik mobilyalar dahi canlı renklere sahip, bu canlılığın sebebi sosyalleşen ve gelişen teknolojinin durumuna olabilir.
         Evimiz için en iyi mobilya boyutlarına en uygun ve küçük alanlarda büyük çözümler sunan mobilyalardır. Küçük metre kareye sahip evlerin nasıl fonksiyonaliteye kavuştuğunu ve nekadar mobilya sığdırabildiğimizi çeşitli mobilya mağazalarında görebilmekteyiz. Ancak aparatif tarzı mobilyalar iki ya da üç senedir ülkemiz pazarında sergilenmekteyken asıl gösterişli ve yerini belli eden mobilyalar gündemimizde olmuştur. Neyazık ki yaptığımız en büyük hata evimizin hakettiğinden fazla mobilya almamız ve onları sığdırmaya çalışmamızdır. Yemek oda takımı genel anlamda konsol, masa ve sandalye, kaşıklık, gümüşlük ve tv sehpası şeklinde olmaktadır. Ancak oda yeterli büyüklükte değilse duvar ünitesi, masa sandalye şeklinde düşünülebilir. Önemli olan az parça mobilya değil mobilyaların evdeki uyumudur.
                Küçük evlerde kullanılabilecek mini köşe-duvar ünitesi kombinasyonu na bir köşesi duvara monte bir masa ile katlanan sandalyeler kullanım kolaylığı sağlarken ferah bir ortam sağlayacaktır. Bu gibi çözümler için birazdaha lokal olacaktır ve miünhasır mmobilya firmaları bu tarzda özel çalışmalı hizmeti uygun fiyata sağlayacaklardır. Ancak daha dekoratif ve profesyonel çözümler düşünülüyorsa ceplerimizin biraz rahat olması gerekir. Koltuk takımı düşünülüyorsa ahşap kollu modeller ve sırt bastırmalı makaslı model koltuk ve kanepeler daha minyon olmaktadırlar. Bu çözüme dar kollu tamamı kumaş koltuk modelleride düşünülebilir.


              
             Farklı bir ambians yakalanmak isteniyorsa daha dinamik duran ve az yer kaplayan aynı zamanda fiyatı ekonomik fonksiyonel köşeler de düşünülebilir.


                Yatak Odaları için sınır çizmiyoruz Gardrop odanın genişliğine sığdığınca geniş alınmalıdır. Küçük alınan gardroplar zamanla yetmemeye başlayacak değiştirme hesapları yapmaya başlayacaksınız. Burada sorun karyola da olabilir, eğer karyola çok büyükse ayak sadece başucu alınır ve bazaya monte edilir dolayısıyla yer kazanılmış olur. 
                Az yer kaplayan bir Yatak Oda Takımı. Gardop 2.20 genişlikte komodinler ve şifonyer yeterince küçük.

   
                         Küçük bir Duvar Ünitesi modeli...
                    Gündemde olan suntalam yemek oda takımlarından biri. Açıkça söylemeliyim ki yemek oda takımlarını tam takım almak çok da tutarlı değil (ev yeterince büyük değilse). Sadece kaşıklık ve masa sandalye düşünülebilir kalanı duvar ünitesiyle model kombinasyonu sağlanabilir. Yemek Oda takımını eğer tam takım segilemek istiyorsak en az oda ölçüsü 5m-4m olmalıdır ki konsol önüne masa sandalye ve koltuk takımın arasına vitrinleri serpiştirelim. Ancak bu da çok iyi bir görünüm kazandırmayacaktır.
                   Sonuç olarak ev dekorasyonu oda ölçüleriyle örtüşen bir durumdur. Oda genişliği 4m-4m ise hemen hemen bütün yatak oda takımları güzel bir şekilde olacaktır. 4m-4m den az genişlikte ise yemek oda takımını tam takım koymaya çalışmak bir hayaldir. Bu oda ünite ve koltuk için oldukça idealdir. Büyükçe bir salon varsa burası içinde çok farklı büyük bir ünite ve modern ötesi bir köşeyle bunu tamamlayabilirsiniz. Bizde yazımızı böyle güzel bir kombinasyon ürün resimleriyle yazımızı tamamlayacağız.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...