28 Aralık 2011 Çarşamba

Mobilya Zamanı

      

 Yazının güncelini görmek için ev dekorasyonu sitemize geçiş yapabilirsiniz.              

Evimiz olmadan dekorasyon olmaz, dekorasyon da mobilyamız olmadan olmaz. Dekorasyon zamansal çerçeve de gelişebileceği gibi ihtiyaç ritminde de gelişebilmektedir. Bu anlamda dekorasyon zamanı göreceli olarak değişmekte ancak moda dekorasyonun şekline etki etmektedir. Yeni bir ev aldıysak dekorasyon ihtiyacı duyarız, yeni evleniyorsak yeni evimiz için dekorasyon ihtiyacı duyarız, ancak dekorasyonun alt bölümlerinden oluşan dizayn kısmını büyük ölçüde mobilyalar oluşturacaktır ve dekoratifitenin ana maddesi de dolayısıyla mobilya olacaktır. Göreceli ihtiyaca göre değişen dekorasyon içerisinde mobilya dizaynına etki edecek ana unsur; ekonomik çerçeve de kampanya zamanları, dekoratif çerçeve de moda olacaktır. Tam bu noktada amacımız ekonomiyi ilgilendiren  mobilya alma zamanından bahsedeceğiz.
       

             Mobilya almanın zamanı ekonomideki gibi talebin azaldığı dönemlerde olacaktır çünkü fiyatların makul seviyeye indiği, kampanyaların yoğunlaştığı dönemler bu dönemlerdir. Talepler ülkemizi baz alıyoruzki doğal olarak düğünlerin arttığı dönemlerde artmaktadır. İktisatta kural şu dur ki fiyat ile talep doğru orantılıdır. Talebin yoğun olduğu dönemlerde de kampanyalar olur ancak daha çok hediyevari promosyonlar kullanılır, talebin azaldığı dönemlerde ise %30'a varan indirimler gibi kampanyalarla karşılaşırız. Kampanyalarının tutarlılığı ve güvenilirliği ise kampanyayı yapan firmalara olan güvenle doğru orantılı olacaktır.

              Dekorasyon çerçevesinde mobilyaya en büyük etki moda ve trendler olacaktır. Günümüzde özellikle 2012 yılı için ağırlıklı beyaz ve ceviz-beyaz takımlar hakim durumda. Kombinasyon koltuk takımları da açık kahve ve beyaz lake mobilyaya uygun avangarde ayaklı açık mavi, şeker pembe koltuklar da ilgi çekici duruyor. Örnek Avangart beyaz bir mobilya, görmek için Tıklayın. 

              Yeni yıl ve yeni sezon mobilyalar günyüzüne çıkarken şuan için en önemli indirimler, teşhire yer açan kampanlarda olmaktadır. Kesinlikle söylemeliyim ki teşhir mobilyalarda inanılmaz indirimlerle karşılaşabilirsiniz ve gerçek indirim bu ürün lerde olacaktır hatta satıcı maliyetine bile ürünü verecektir. Teşhir mobilya alırken de şu gibi handikaplarla karşılaşabilirsiniz.

  •  Satıcı teşhir ürünü koltuk ise tam takım, yatak oda ve yemek oda takımı ise yine tam takım vermek isteyecektir. Bu durumda yatak oda takımı ve yemek oda takımını tamamen almak durumundasınız. 
  •  Teşhir ürününün deformasyona uğramışlık derecesi de çok önemlidir. Ancak şöyle bir durum teşkil eder ki hemen hemen her mağazanın temizlikçisi vardır ve temizlikçi hergün mobilyaları siler temizler. Eğer mağaza da mobilya üzerinde toz varsa işte o ürün deformasyona da uğramış olabilir çünkü ilk önde gelen şey temizliktir. Temizliğine önem veren kalitesi ne ve kaullanımına da önem verir. Ayrıca ürünler teşhire kurulurken usta elinden geçerler ve sökülürken yine usta eliyle sökülürler bu da yeni sistem bağlantılarıyla oluşturulan modüle mobilyalar da deformasyona sebep olmaz. 
  • Teşhir ürünü için modası geçmiş düşüncesi olabilir, bunu aklınızdan çıkarın moda sizsiniz, moda sizin eviniz.
  • Teşhir ürününda gerçekten indirim yapılıp yapılmaması konusunda bir handikap durumunda ise şöyle açıklık getirelim. Teşhir ürünü ile deforme olmuş ürün arasında farklar vardır. Teşhir ürünü sürekli yenileniyorsa ve farklı mobilyalarla vitrin değişiyorsa teşhir ürünü diyerek indirim istemek pek de doğru değil ancak teşhir ürünü sürekli duruyor ve yerine yensiyle değişmiyorsa işte ozaman ürün deformasyona uğruyor demektir. 

           Maddelerden anladığımız kadarıyla çeşitli handikapları gideren en büyük etken güven olgusudur. Mağazaya güveniyorsak kampanyasına da güvenebilriz. Peki mağazaya nasıl güvenebiliriz.? Mağaza düzenli olarak kampanya uyguluyorsa, teşhirini sürekli yeniliyorsa, teşhirde ki ürünler temiz ve düzenli ise, mağaza (temiz) ise, net fiyatlar yazıyor ve okunuyorsa o mağazaya güvenebiliriz. Bizim düşüncemize göre mağazaya güvenin en önemli olanı mağazanın temiz olması çünkü temizliğine dikkat etmeyen ürünlerine de dikkat etmez, müşterisine de.

         Mobilya Zamanı başlığını ekonomi anlamında kampanya ve dönemlerini ele aldık, An itibarı ile kampanya da ana etken teşhir mobilyalarındaki indirimler. Bizce bu fırsatı kaçırmayın, bakın ve analiz edin. Samimi olarak şunu söyleyebiliriz ki teşhir mobilyaları satıcılar maliyetinden de aşağı bir fiyata verebilirler, hele ki şuan durgun sezonda, bizden söylemesi...

            

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...