7 Ocak 2012 Cumartesi

Avangard Mobilyalar

Beyaz Avangard Mobilya
                                         
  Bu yazımız daha önce yayımladığımız modern mobilyalar makalesinin devamı niteliğindedir.
               
               Tarih bir sarmal döngüye sahiptir ve tarih tekerürrden ibarettir sözünü hep duymuşuzdur, avangard mobilyalar da bu tanıma uygun bir süreç içerisinde değerlendirmek doğru olacaktır.

               Doksanlı yıllara gelene dek klasik mobilya olarak tabir ettiğimiz lükens kavisli ayaklı, ağaç işlemeli ve boyamalı mobilyalar evlerin vazgeçilmez modası idi ancak yeni teknolojilerle birlikte ağaç makina ortamında işlenmeye başlayınca mobilyaların üretimi ve modeli de değişime uğradı. Klasik Mobilyaların yerine Modüler Mobilya olarak geçerli olan mobilyalar 2000'li yıllardan itibaren yüksek ivme yakaladı ve eskiye bir iteleme baş gösterdi.

             Modüler Mobilyaların bukadar ivme yakalamasındaki etkiler şunlardı; Üretim fabrikasyondu ve hızlı üretiliyordu, sunta lam kaplamaydı ve çizilmeye neme daha dayannıklı bir yapıya sahipti, renk alternatifi olabildiğine fazlaydı. 2010 ve sonrası sezonda ise farkı yakalamaya çalışan bir talep vardı, mobilyacılar bunu iyi değerlendirdi ve fabrikasyon üretimde klasik mobilya üretmeye başladılar ve sonuçta ortaya neoklasik mobilya, yani avangard mobilya çıktı.

Avangard karyola başucu

                   Yeni avangard mobilyalar 2011 de çok ilgi gördüler ve üretimde ceviz beyaz modern mobilyalarla birlikte vitrinleri süsleyen en nadide ürünlerden olmayı başardılar. Bu mobilyaların üretiminde iskelet kısımlar sunta ya da mdf lam kullanılırken aksesuarı yansıtan görünümü ağırlaştıran klasik hatlar daha çok yüzey ksıımlarda kullanılldı. Özellikle avangard mobilyayı dışa vuran en önemli faktör kırımlı ahşap ya da lake ayakları oldu. Mobilyanın hangi konsept te üretildiğini anlamanız için ayaklarına bakmanız yeterli olacaktır.


Avangard Koltuk Takımı

                  Avangard mobilyaların avangard koltukları da yine aynı mantıkla hareket ederek lükens ayaklarla vurgulanmaktadırlar ve püsküllü kırlentiler, düğmeli sırt minderleri tamamlayıcı unsurları oluşturmaktadırlar. Avangard ürünler üretim aşamasındaki düzen itibari ile modern mobilyalara göre daha pahalıdırlar bunun en büyük sebebi ahşap üzerine lake boyama yönteminin kullanılmasındandır. Avangard koltuklar da genel anlamda fonksiyonalite aramamak gerekir ancak yeni teknolojiler buna da müsaade edebilir düzeydedir. En son çıkan yatak sistemlerinden olan ters makas yatak sistemleri hemen hemen her koltukta görmeye alıştığımız bir varyasyon ancak bunu yeni avangard model koltuklar da da görmekteyiz. Şıklığından ve klasik havasından ödeün vermeden de bunu başarıyla sergileyebilen modeller 2012 konsept ürünleri sergileyen mağazalarda bulunabilmektedir.


-->
                Avangard Mobilya almayı düşünüyorsanız ve bütçeniz yeterince uygun değilse size tavsiyemiz modern konsept mantığıyla imal edilen modeller olacaktır ki bu modeller tamamı boyama avangard modellere göre daha ucuz olacaklardır. Bu modeller klasik çizgilerin suntalam aksam ile desteklenerek oluşturulmuş ürünlerdir. Mobilya alacaksanız ve bütçeniz uygunsa size tavsiyemiz yeni premium konsept avangard modelleri olacaktır ki bu mobilyalar tamamen el yordamıyla üretilenlerdir. El işi oymacılığını klasik kavisli ayklarla ve lake sedef boyalı bir mobilya oldukça mükemmel bir seçim olacaktır.

Avangard Lake bir Duvar Ünitesi

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...