13 Aralık 2011 Salı

MOBİLYA KAMPANYALARI

 Yazının güncelini görmek için ev dekorasyonu sitemize geçiş yapabilirsiniz.        

Mobilya evimizin vazgeçilmez ihtiyacıdır hiç şüphesiz. Bu ihtiyaç yoğunluğu çoğu zaman bütçeye göre değişmektedir ki mobilya da ürün grupları da fiyatlarına göre de belirlenir. Fiyatların belirlenmesinde her tüketim malında olduğu gibi mobilyayı da etkileyen talep yoğunluğudur. Dolayısıyla talebin az olduğu dönemler durgun dönemlerdir ve fiyatlarında en aşağı seviyede olduğu dönemdir ve yine söylemeliyiz ki firmalar satış performansını arttırmak adına fiyat düzenlemeleriyle kampayalar düzenlerler doğal olarak bu durum alıcı yani üşterilerin lehine bir artı değer olarak yansımaktadır.
        Kampanyaların espirisi fiyat indirimleridir ancak güvenilir ve samimi olması önemli bir faktördür, unutmayalım ki iktisatta herzaman kasa kazanacaktır ancak bu kazancından karından, talebini arttırmak adına feragat edeceklerdir. İndirim yapıyormuş gibi yapan firmalar olabilir ancak piyasa rayiç bedelleri bellidir. İlk önce yapılması gereken firmaya mağazaya gidip ürün hakkında bilgiler almak, malzemenin suntalam'in kalınlığı, ürün boyamamı high gloss mu öğrendikten sonra ortalama fiyat belirlenmiş olacaktır ve gerçek manada indirim yapılıp yapılmadığı da bilinmiş olacaktır. Kampanyalarda ki samimiyeti destekleyen diğer bir unsurda mağazada fiyat etiketinin olmasıdır. Mobilya, hele ki düğün mobilyası alındığında yüksek meblağlar tutacaktır dolayısıyla fiyatta indirimde de olabildiğine esnek olunacaktır. Bu bir güvensizlik doğurur çünkü gerçek fiyatın üzerine çıkarılarak yapılan indirimler maalesef mevcut bir durumdur, bu durumda etiket listesi sunan mağazal ar daha güvenilir diyebiliriz. 
      Türkiye de coğrafi konumla birlikte düğünler yaz aylarında olmaktadır dolayısyla talebin en yoğunolduğü aylar Mart-Eylül ayları arası dönemi kapsamaktadır ancak burada dinsel değerlerimiz ve gelenek öğretilerimizle konuyu ele aldığımızda Ramazan ve Kurban Bayramları hicri takvim dolayısyla her sene 15 gün geriye gelmektedir. Bugünlerde yaz aylarına tekabul etmeye başlayan Bayramlar dolayısıyla düğünler bayram önü ve bayram arası dönemlere yoğunlaştığını görüyoruz. Düğün sezonu, mobilya satışta düğüncü grupları ilk bahar ve hatta Ocaktan itibaren başlıyor diyebiliriz yani 2012 sezonu açıldı açılacak diyebiliriz. 2012 Ocak ayıyla beraber düğün mobilyası için müşteriler gezeceklerdir diye düşünüyorum, bu durumda Aralık ayı yani bu ay mobilya için son fırsattır. Kampanyaların en ciddi ve en tutarlı ay bu aydır ki araştırma içinde olanlar bunu zaten fark etmişlerdir. Mobilya mağazacıları hemen hemen hepsi yeni 2012 sezon ürünlerini teşhir etmek isterler dolayısıyla teşhirdeki tapon denilen ürünleri malietine hatta zararına elden çıkartmak isterler bu sebepledir ki kampanyalar bu dönemde tavan yapar. Özellikle teşhir indirimleri bulunmaz bir nimettir mobilya ihtiyacı olanlar için.
     Sonuç olarak eğer 2012 yılında evlenecekseniz bu ara imkanlarınızı toparlayıp teşhir indirimlerini gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum. Bilinen markalar zaten her dönem kampanya içindelerdir ancak münhasır mobilya mağazaları bu dönemde çok daha ciddi indirimlerle camlarını doldurmuşlardır. Bizden söylemesi bu fırsatları kaçırmayın ki bu aydan daha ucuza mobilya bulmak oldukça zordur.

Şöyle sıralayacak olursak;

 - Günümüz koşullarında Mobilya da kampanya dönemi Kasım-Aralık aylarıdır.
 - Mobilya Mağzalarında fiyat etiketi bulunup bulunmadığı güvenilirlik açısından öenmli bir faktördür.
 - Teşhir ürünleri için kampanyalar genelde sezon öncesi dönemlerde olmaktadır.

 -

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...